ویتامین یکی از چیزهایی است که برای سلامت بدن ما اامی است.همه ما نام ویتامین را زیاد شنیده ایم و انواع مختلف آنرا میشناسیم.مثلا در بین ویتامین ها می توانیم به ویتامین ب , ویتامین ای , ویتامین ث , ویتامین دی , ویتامین b6 , قرص ویتامین e , قرص ویتامین d , ویتامین a , ویتامین c , ویتامین e , ویتامین b و ویتامین d اشاره کنیم.
توضیحاتی در مورد ویتامین سی
شاید برایتان جالب باشد که بدانید که ویتامین C ویتامینی محلول در آب است که نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن برعهده دارد و مانند یک آنتی اکسیدان عمل میکند. شما باید بهطور روزانه غذاهای حاوی ویتامین سی مصرف کنید تا از این طریق این ویتامین موردنیاز بدنتان را تأمین کنید. در این مطلب از سایت جسارت در مورد ویتامین سی صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
بهبود جذب مواد معدنی با ویتامین سی
برای اینکه بدنتان مواد غذایی مورد نیازش را دریافت کند و عملکرد مناسبی داشته باشد، سیستم گوارش شما باید این مواد را از غذاهایی که میخورید یا مکملهای مصرفیتان دریافت کند تا آنها در جریان خون جذب شوند. سپس سلولهای شما این ویتامینها و مواد معدنی را جذب میکنند و به بدنتان کمک میکنند تا تورم را کاهش دهد و باعث بهبود بیماریها شود. جذب ویتامین C میتواند باعث افزایش میزان آهنی شود که بدن بزرگسالان و کودکان دریافت میکند.
ویتامین سی و مصرف سبزیجات
نکته ای که قابل تامل است این است که بدن شما خودش ویتامین C تولید نمیکند و حتی قادر هم نیست که این ویتامین را ذخیره کند؛ درنتیجه بسیار مهم است که در رژیم غذایی روزانهتان مقدار زیادی میوه و سبزیجات حاوی ویتامین C مصرف کنید. مزایای ویتامین C عبارتاند از: جلوگیری از نارساییهای سیستم ایمنی؛ محافظت در برابر بیماریهای قلبی و عروقی؛ محافظت در برابر مشکلات سلامتی ارثی؛ محافظت در برابر بیماریهای چشم؛ پیشگیری از چروک شدن پوست. در طول ۱۰ سال گذشته، بیش از ۱۰۰ مطالعه دربارهی ویتامین سی انجام شده است و هر کدام از آنها فهرست مزایای این ویتامین را طولانیتر کردهاند. ازآنجاکه ویتامین C در بدن تولید نمیشود، کمبود این ویتامین مشکل بسیار رایجی در میان افراد مختلف است. خوشبختانه شلغم جز سبزیجات نسبتاً ارزانی است که در عین حال به راحتی قابل پخت و مصرف است. شلغم سرشار از ویتامین C و اسیدهای آمینهی ضروری برای بدن است. فصل سرما را بدون این سبزی مفید سر نکنید. بدانید که نصف فنجان از این سبزی پرخاصیت حاوی 35 کالری و میلی گرم ویتامین C میباشد. داخل سوپ یا آشتان حتماً شلغم بریزید. ترکیب شلغم و عسل شربتی میدهد که یک آنتیبیوتیک معجزه گر و کاملاً طبیعی است.
ویتامین سی و نقرس
از ویژگی های اصلی این ویتامین این است که ویتامین C باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس میشود که نوعی آماس مفصلی دردناک است. در این بیماری شصت پا به دلیل افزایش اسیداوریک و شکلگیری کریستال در مفصل، سفت، متورم و دردناک میشود. مطالعهای طولانیمدت بر روی مردان بالای ۴۰ سال که روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۴۹۹ میلیگرم ویتامین C دریافت کردهاند، نشان داده است که خطر ابتلا به نقرس در این افراد ۳۱٪ کاهش پیدا کرده است. در این مطالعه افرادی که در روز بیشتر از ۱۵۰۰ میلیگرم ویتامین C دریافت میکنند، نصف افراد دیگری که مکمل دریافت نمیکنند، در معرض خطر ابتلا به نقرس قرار دارند.
علائم کمبود ویتامین سی
کمبود ویتامین C در بدن خودش را به شیوههای مختلفی نشان میدهد. اگرچه علائم و نشانههای کمبود ویتامین C چندان دردسرساز نیستند، اما نتیجهی کمبود طولانیمدت ویتامین C میتواند بسیار خطرناک باشد؛ بههمیندلیل لازم است کاملا مراقب آن باشید. کمبود شدید ویتامین C میتواند منجر به بیماری اسکوروی (نتیجهی شکسته شدن کلوژنها) شود. اسکوروی باعث ایجاد احساس خستگی و درماندگی در شما میشود، روی قدرت استخوانها و ماهیچههای شما تأثیر میگذارد و سیستم ایمنی را تضعیف میکند. امروزه، اسکوروی بهندرت مشاهده میشود، چراکه فقط مقدار بسیار کمی ویتامین C برای جلوگیری از این بیماری کافی است. در قرن هجدهم از مرکبات برای درمان دو میلیون ملوان مبتلا به اسکوروی استفاده شد. البته باید توجه داشت که علایم مخفیتر و پنهان کمبود ویتامین C همچنان بسیار مهم هستند: کبودی سریع پوست؛ التهاب لثهها؛ خونریزی لثهها؛ تأخیر در بهبود زخمها؛ تورم لثهها؛ خشکی و شکنندگی مو؛ ایجاد نقطههای قرمز روی پوست؛ خون دماغ شدن؛ ضعف سیستم ایمنی؛ بیماریهای گوارشی مانند اسهال و بیماری خودایمنی؛ افزایش وزن بهعلت کند شدن متابولیسم؛ تورم در مفاصل.
درباره این سایت